Bajna Község Önkormányzata

Projektazonosító: 3005143383

Támogatás: 11 995 150 Ft

Bajna Község Önkormányzata a 2019. nyarán értesült arról, hogy a Magyar Falvak Program

 „A nemzeti és helyiidentitástudat erősítése” című alprogram (MFP-NHI/2019) keretében támogatást nyert a Közösségi Ház felújítására.

Magyar Falvak Program fenti alprogramja lehetőséget biztosított az 5000 fő, és ez alatti lakosságszámú települések számára a nemzeti és helyi identitástudat erősítésére. Támogatást lehetett igényelni többek között a kulturális intézmények tereinek építésére, felújítására, kultúrát segítő személy programszervező foglalkoztatására, valamint egyéb programszervezésre, és a programokhoz kapcsolódó eszközbeszerzésre és programokhoz kapcsolódó működési költségekre.

A fejlesztések célja a hagyományos vidéki közösségi élet megerősítése, ezzel teret adva a fiatal generációk számára. A programmal esélyt adnak a helyi kultúra, a szabadidős tevékenységeknek fejlődéséhez, mely által támogatják a hagyományok megtartását és azok továbbvitelét, hozzájárulnak a kultúrközösségek közötti kommunikációhoz.

A támogatott projekt keretében megújult az épület homlokzata, a korszerű energetikai elvárásoknak megfelelően, illeszkedve a környező felújításokhoz. Az épület belsejében a nagyteremben a sérült burkolatok helyett új burkolat készült. Elbontásra került a nagyterem és a korábbi polgárőrhelyiség közötti válaszfal, melynek eredményeként egy felfrissült, új összefüggő teret nyertünk a nagyobb rendezvényekhez.

Elektronikus ügyek

TOP-3.2.1-15-KO1-2016-00012

TOP-1.4.1-19-KO1-2019-00022

Go to top