background
logotype
image1 image2 image3 image4

Óvodai karácsony 2017.

Az óvodai karácsonyon készült képek ide kattintva megtekinthetők.


 

Az Országos Könyvtári Napok bajnai rendezvényei

Író-olvasó találkozó Lőrincz L. Lászlóval. Az Országos Könyvtári Napok bajnai nyitórendezvényén Lőrincz L. László íróval, műfordítóval találkozhattunk egy író-olvasó találkozó keretében.

 

 

"Hogy tisztán láss - az internet veszélyei"

A Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztály Bűnmegelőzési Alosztályának munkatársa tartott előadást az internet veszélyeiről Bajnán a 6., 7. és 8. osztályos tanulóknak.
Köszönet azoknak a Szülőknek, akik lehetővé tették, hogy gyermekük a programon részt vegyen!

 

"Víz, víz, tiszta víz..." öko foglalkozás a Bajnai Zöld Tündérekkel, akiknek ezúton is köszönjük a közreműködést az Országos Könyvtári Napok bajnai programjában!

 

 

"Ess, eső, ess...múltunk forrásai a népi hagyományban." Köszönjük a Csima Hagyományőrző Egyesületnek, hogy közreműködésükkel színesítették az Országos Könyvtári Napok bajnai rendezvényét.

 

Az Országos Könyvtári Napok bajnai záróprogramjaként a Buborék Együttes gyermek koncertjével zártuk programjainkat. A két alkalommal Fonográf díjra jelölt együttes több tv csatorna gyermekműsorának és a Minimax Hajónak méltán népszerű vendége.


 

Olvasótábor 2017.

Ismét fantasztikus hetet tölthettek együtt a megyei olvasópályázat nyertesei a bajnai Katona István Alkotóházban.

A tábor programjai között szerepelt író-olvasó találkozó Szegedi Katalinnal, Szabó Magda vetélkedő, színház látogatás a Baltazár Színházba és a Láthatatlan Kiállítás megtekintése. Vendégünk volt Németh Roland paralimpikon. Részt vettünk könyvtármozi foglalkozáson, kézműveskedtünk Füriné Nagy Edit művésztanárral, ismerkedtünk a jeleléssel Petényei Erzsébet segítségével. Táncház, számháború és megannyi program tette feledhetetlenné a 2. megyei olvasótábort Bajnán.
A tábor a József Attila Megyei és Városi Könyvtár és Bajna Község Önkormányzatának együttműködésében valósult meg.

KÉPEK>>>


 

Jutalomkirándulás

Bajna község Önkormányzatának szervezésében 2017. júniusában jutalomkirándulás keretében, Czumpf Attila vendéglátásában ismerkedhettek meg a környezetismereti vetélkedőn részt vevő bajnai általános iskolás gyermekek az agostyáni ökofalu érdekességeivel.

KÉPEK>>>


 

Megyei Értéktári Nap 2017. 05. 27.

PILLANATKÉPEK A DÉLUTÁNI ÉRTÉKTÁR MUSTRÁRÓL

 

 

Egyházi kiállítás megnyitó

 

 

A Megyei Értéktár Nap szakmai délelőttjén előadást tartott Bándhidy László, Esztergom város alpolgármestere, Rabi Lenke, a Komáromi Helyi Értéktár Bizottság elnöke, helytörténész, Dr. Horváth Zsolt, a Hungarikumok Bizottság értéktárak kialakításáért felelős koordinátora, Magyarics Gábor, a Duna-Gerecse Nonprofit Kft. ügyvezetője, Dr. Veres Zoltán, Komárom-Esztergom Megye megyei jegyzője és Hudoba Gyula, a Bajnai Települési Értéktár elnöke.