background
logotype
image1 image2 image3 image4

Megyei Értéktári Nap 2017. 05. 27.

PILLANATKÉPEK A DÉLUTÁNI ÉRTÉKTÁR MUSTRÁRÓL

 

 

Egyházi kiállítás megnyitó

 

 

A Megyei Értéktár Nap szakmai délelőttjén előadást tartott Bándhidy László, Esztergom város alpolgármestere, Rabi Lenke, a Komáromi Helyi Értéktár Bizottság elnöke, helytörténész, Dr. Horváth Zsolt, a Hungarikumok Bizottság értéktárak kialakításáért felelős koordinátora, Magyarics Gábor, a Duna-Gerecse Nonprofit Kft. ügyvezetője, Dr. Veres Zoltán, Komárom-Esztergom Megye megyei jegyzője és Hudoba Gyula, a Bajnai Települési Értéktár elnöke.


 

Vivek Madar előadása

Vivek Madar, dél indiai ayurveda pancsakamra terapeuta „Főzés és érzés” című előadása érdekfeszítő módon kötötte össze a keleti filozófia és gyógyászat látásmódját az európai gondolkodással.


 

Babakiállítás 2017. február

A Táti Porcelánbaba Klub alkotásait bemutató kiállítást megnyitotta Pallagi Tibor Bajna község polgármestere, Turi Lajos Tát város polgármestere és Hámos László a táti Kultúrház és Könyvtár igazgatója. Köszönet a Táti Porcelánbaba Klub alapítójának és vezetőjének, Kátai Ferencnének, Czibuláné Csicsman Erzsébet művészeti vezetőnek és a babaklub összes tagjának. A megnyitón való közreműködést köszönjük Juhász Jusztinának, Tóth Virágnak és Józsa Dávidnak.


 

Könyvtármozi foglalkozás 2017.01.31.

2017-ben a bajnai Községi Könyvtár is részt vesz a József Attila Megyei és Városi Könyvtár szervezésében, a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával zajló könyvtármozi programban.
Januárban a Mesél a kő című animációs mesére, és Lázár Ervin Bab Berci kalandjai című mesekönyvére épülő könyvtármozi foglalkozás várta a 3. és 4. osztályosokat.


 

Értéktári vetítés nyugdíjasoknak

Az értéktári filmek vetítésére került sor 2017. január 25-én a Községi Könyvtárban.

A Nyugdíjasklub tagjait Pallagi Tibor polgármester úr köszöntötte, majd Hudoba Gyula alpolgármester úr ismertette a Bajnai Települési Értéktár általános munkásságát, és az ezidáig értéktárba felvett bajnai értékeket.